Webcast uw evenement wereldwijd

Tot voor kort was het maken van een webcast alleen beschikbaar voor de grotere bedrijven. Maar technologie staat niet stil en tegenwoordig kan iedereen gebruik maken van webcasting, het (live) uitzenden van een bijeenkomst zonder dat mensen fysiek aanwezig moeten zijn. Uw klanten en andere geïnteresseerden hoeven niks te missen van uw presentatie. Voor een webcast heeft uw bedrijf alleen een locatie, hardware en software nodig. De locatie kan dankzij webcast een kantoor in uw eigen gebouw zijn. Heeft u wel publiek in de zaal dan kunt u zelf bepalen hoe groot deze moet zijn. De hard- en software kunt u aanschaffen of huren, afhankelijk van hoe vaak u deze gebruikt. Uw klanten hebben alleen een tablet, computer of mobiel nodig met een internetverbinding. Hiermee kunnen ze overal op de wereld meekijken met uw evenement. Zo kunnen ze met een tablet op de bank zitten, achter de computer in een kantoor of met de smartphone in de trein.

Live webcast

Een webcast kan live worden uitgezonden naar geïnteresseerden. Ze kijken via hun apparaat mee naar de spreker, de slides, de video en andere presentatiemiddelen. Er is zelfs de mogelijkheid om een chatfunctie te gebruiken waardoor ze vragen kunnen stellen of een discussie kunnen starten met medegebruikers. U kunt het bereik van elke bijeenkomst vergroten door webcasting in te zetten. Mensen die om welke reden dan ook verhinderd zijn kunnen op elke andere locatie alsnog meekijken. Met een webcast bereikt u iedereen in uw netwerk.

On-demand webcast

Bijeenkomsten en andere evenementen kunnen worden opgeslagen en on-demand beschikbaar worden gesteld. Het voordeel van een on-demand webcast is dat er veel kan worden toegevoegd aan de originele video. Er kan namelijk een indeling worden gemaakt, er kunnen hoofdstukken worden toegevoegd en u kunt op een simpele manier naar een bepaald gedeelte van de presentatie springen. Ook een zoekoptie behoort tot de mogelijkheden. Informatie over de webcast en de verschillende sprekers kan ingevoegd worden als extra informatie. Als u vaker gebruikt maakt van webcasting dan kunt u onderlinge koppelingen maken, zodat bezoekers snel van de ene naar de andere presentatie kunnen klikken.

Zelf een webcast organiseren

Elk bedrijf zal op een bepaald moment gebruik kunnen maken van een webcast om een product of dienst te promoten. En er zijn toepassingen voor elk bedrijf. Heeft u zelf geen ideeën, zoek dan een gespecialiseerd bedrijf dat u verder kan helpen.