Corona teststraten: De manier om je te laten testen

Weet jij al welke corona teststraten er bij jou in de omgeving te vinden zijn? Vandaag de dag zijn er al veel teststraten in Nederland te vinden en er komen er alleen maar meer bij. Hierdoor is het ook eenvoudiger om je te laten testen. Tenminste, als je klachten van het coronavirus ervaart. Als je bij de teststraten van de GGD wilt laten testen moet je namelijk wel klachten hebben die kunnen duiden op dit virus. Dit maakt het soms niet makkelijk om een uitslag te hebben voor wanneer je bijvoorbeeld wilt gaan reizen. Maar hoe maak je dan een keuze tussen de testen en waar vind je de teststraten in de omgeving?

De corona teststraten van de GGD bij klachten

De corona teststraten zijn allemaal op een andere manier ingedeeld. Bij de GGD zijn er door het gehele land tenten geplaatst, waar je met de auto doorheen kunt om je te laten testen. Deze teststraten zijn gedurende de gehele dag geopend, zodat zoveel mogelijk mensen zich kunnen laten testen. Na jouw aanmelding via de website of het telefoonnummer krijg je een bevestigingsmail. Deze dien je samen met jouw identiteitskaart te overhandigen op de locatie. Van hieruit gaat het allemaal heel snel. Er worden monsters afgenomen en je kunt gelijk weer naar huis. Binnen 24 tot 48 uur heb je een antwoord.

Zonder klachten een sneltest doen

Je kunt de corona teststraten echter ook gaan bezoeken voor een sneltest. De sneltesten kunnen binnen 15 minuten al een uitslag geven. Deze worden door andere instanties afgenomen, waarna de uitslag afgelezen wordt van het meetinstrument zelf. Je kunt zowel met als zonder klachten naar deze teststraten toe. De sneltest is daarom ook een goede oplossing voor mensen met een vitaal beroep of de mensen die naar het buitenland toe moeten en hiervoor een negatieve testuitslag moeten kunnen overhandigen. Er zitten wel extra kosten aan deze testen verbonden, waar je bij het maken van een afspraak rekening mee moet houden.

De locaties online vinden

Alle corona teststraten zijn online terug te vinden. Afhankelijk van de test die jij af wilt laten nemen, kan het zijn dat je net iets verder moet rijden dan bij een andere teststraat. Er zijn echter altijd mogelijkheden rondom jouw woonplaats. Dichterbij de test laten doen is immers altijd beter dan wanneer je verder moet gaan rijden. Je kunt meer info over de verschillende teststraten vinden en er staat hier ook altijd meer informatie over de testen die worden afgenomen. Lees daarbij ook altijd alle maatregelen goed door, zodat je altijd voorbereid bent als je naar de testlocatie toe gaat.